CGM verkrijgbaar via Boeren Medical

CGM verkrijgbaar via Boeren Medical

Vanaf 1 januari 2021 zijn glucosesensoren, transmitters en receivers (ontvangers) verkrijgbaar via Boeren Medical. Komt u in aanmerking voor Continue Glucose Monitoring (CGM)? Vraag uw behandelaar dan om CGM (rt-CGM) bij ons aan te vragen.


Nu ook FreeStyle Libre 3 verkrijgbaar

FreeStyle Libre 3 is een CGM systeem en meet continu realtime de glucosewaarden en stuurt die elke minuut naar uw smartphone1. De vergoedingscriteria vindt u hieronder. Veelgestelde vragen en antwoorden over FreeStyle Libre 3? U leest ze hier


Aanvraagformulier

Uw behandelaar kan CGM aanvragen via ons online ZorgPortaal of via het aanvraagformulier van Zorgverzekeraars Nederland. Uw behandelaar stuurt het formulier terug via binnendienst@onemed.com of naar Antwoordnummer 13049, 5600 VE Eindhoven of fax (040) 230 88 77.

Aanvraagformulier downloaden

Na ontvangst van het aanvraagformulier gaan we voor u aan de slag. U krijgt van ons een bericht via e-mail wanneer wij uw sensoren gaan leveren. U ontvangt de glucosesensoren voortaan samen met uw andere diabeteshulpmiddelen.

Kom ik in aanmerking?

Uw behandelaar stelt vast of CGM een passend hulpmiddel voor u is en of u daarmee recht heeft op vergoeding vanuit de basisverzekering. Hiervoor moet u voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

Als u aanspraak maakt op de inzet van CGM is dit voor maximaal 12 maanden. Na die periode zal er worden getoetst of de inzet van CGM wordt voortgezet. Hoeveel sensoren en teststrips er precies vergoed worden, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. 


Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag persoonlijk. Daarnaast kunt u ook uw vraag stellen aan een van onze zorgprofessionals door te bellen naar 0800-099 66 40 (gratis) of klik hier om een e-mail te sturen met uw naam en telefoonnummer. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

1 De FreeStyle Libre 3-app is alleen compatibel met bepaalde mobiele toestellen en besturingssystemen. Ga naar www.FreeStyleLibre.com voor meer informatie over compatibiliteit voordat je de app gebruikt.

# FreeStyle Libre 3 is geïndiceerd voor het meten van het glucoseniveau in interstitiële vloeistof bij mensen (vanaf 4 jaar) met

diabetes mellitus, inclusief zwangere vrouwen. Gebruikershandleiding FreeStyle Libre 3-app

FreeStyle, Libre, en gerelateerde merk aanduidingen zijn eigendom van Abbott. ADC-50225 v1.0 12/21