FreeStyle Libre 2

30 november 2020

Stop met routinematig prikken en meet uw glucosewaarden met een pijnloze scan. Het kan met het FreeStyle Libre 2 Flash Glucose Monitor-systeem. Beschikbaar voor o.a. alle diabetes type 1 patiënten die behandeld worden met insuline en alle patiënten met type 2-diabetes die behandeld worden met een intensief insulineschema. Glucosemetingen met een snelle 1-seconde-scan die zelfs door uw kleding heen gaat. Het FreeStyle Libre 2-systeem is waterdicht en kan worden gedragen tijdens het baden, douchen, zwemmen en sporten.  


FreeStyle Libre 2 aanvragen

Vanaf 4 december 2020 is FreeStyle Libre 2 leverbaar. Klik op de onderstaande button en laat het formulier invullen door uw behandelteam. Zij sturen het formulier terug via dit emailadres of naar Antwoordnummer 13049, 5600 VE Eindhoven. Na goedkeuring door uw behandelteam gaan we voor u aan de slag en ontvangt u een bericht via e-mail van ons wanneer uw FreeStyle Libre 2 geleverd wordt. U hoeft hier verder niets voor te doen. 

Flash Glucose Monitoring

Op de juiste hulpmiddelen moet u altijd kunnen rekenen. Daarom is Boeren Medical continu op zoek naar vernieuwende producten en diensten die uw kwaliteit van leven verbeteren. FreeStyle Libre 2 is vanaf 4 december 2020 verkrijgbaar.

Kom ik in aanmerking?

Uit onderzoek is gebleken dat FreeStyle Libre 2/ FGM een geschikt hulpmiddel is voor alle diabetes type 1 patiënten die behandeld worden met insuline en alle patiënten met type 2-diabetes die behandeld worden met een intensief insulineschema. De precieze voorwaarden en wie er nog meer in aanmerking komen, leest u hieronder terug. 

Uw behandelaar stelt vast of FreeStyle Libre 2/ FGM een passend hulpmiddel voor u is en of u daarmee recht heeft op vergoeding vanuit de basisverzekering. Als u aanspraak maakt op de inzet van Freestyle Libre 2/ FGM, is dit voor maximaal 12 maanden. Na die periode zal er, op basis van de nog op te stellen criteria, worden getoetst of de inzet van FreeStyle Libre 2/ FGM wordt voortgezet. Hoeveel sensoren en teststrips er precies vergoed worden, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. 

Heeft u technische problemen met uw FreeStyle Libre 2?

Wacht niet tot het einde van het kwartaal, want Abbott verleent u graag tijdig de juiste service. Neem contact op met de Klantenservice van Abbott. Kijk op https://www.freestyle.abbott/nl-nl/home.html/ of bel met 0800 – 022 8828 (gratis).

Gebruikte FreeStyle Libre 2 materialen weggooien

Doordat de naalden in uw sensor als KCA (klein chemisch afval) wordt beschouwd, kunt u deze niet bij het plastic afval weggooien. Voor het weggooien van uw gebruikte FreeStyle Libre 2 sensor verwijzen wij u naar de richtlijnen van de Milieustraat.

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag persoonlijk. Stel uw vraag aan een van onze zorgprofessionals door te bellen naar 0800-099 66 40 (gratis) of klik hier om een e-mail te sturen met uw naam en telefoonnummer. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.