Historie

Boeren Medical begon in 1976 met een medische winkel in Tilburg. Aan de overzijde van de winkel stond het Rode Kruis gebouw. Daar kwamen eens per maand mensen met diabetes om hun hulpmiddelen te halen. Het was daar veel goedkoper dan bij de apotheek. Maar waarom maar één keer per maand? 

Wij zijn in die tijd in contact gekomen met de plaatselijke ziekenhuizen en zorgverzekeraars om te kijken welke meerwaarde wij deze mensen konden bieden. Wij zijn begonnen om alle dagen van de week diabeteshulpmiddelen te gaan leveren. Daarna zijn er steeds meer medische winkels begonnen met het leveren van diabeteshulpmiddelen. Tegen veel lagere prijzen dan de apotheken, maar ook de kwaliteit en service werd steeds beter.

Er waren toen nog maar enkele bloedglucose- meters op de markt. Je had er een grote hangende druppel bloed voor nodig en het duurde meer dan twee minuten voordat je een uitslag kreeg. Kunt u zich dat nog voorstellen? De teststrips werden in die tijd wel vergoedt, maar de bloedglucosemeters niet, zodat de gebruikers deze zelf moesten betalen. De prijs was ongeveer 250 gulden. Ook voor die tijd een immens bedrag. Langzaam ontstond er een concurrentiestrijd tussen de bloedglucose- meterleveranciers. De ene meter kostte 180 gulden en de andere weer 100 gulden.

De diabetesverpleegkundigen konden in die tijd niet goed een bloedglucosemeter adviseren, want de gebruiker keek meer naar de prijs dan naar de bloedglucosemeter die voor hem of haar het beste was.

Dit vond Boeren Medical onverantwoord en wij zijn vanaf toen de bloedglucosemeters gratis gaan leveren. Hierdoor gaven wij de diabetes- verpleegkundigen meer vrijheid om de client te adviseren, want de prijs maakte namelijk niets meer uit. Vandaag de dag zijn de bloed- glucosemeters nog steeds gratis.

Vele jaren later kwam de insulinepomp op de Nederlandse markt. Ook bij de insulinepomp- therapie ging het moeizaam. De reden was dat de batterijen in die tijd heel duur waren. Deze werden helaas niet vergoedt door de zorg- verzekeraars. Dit kostte een gebruiker van een insulinepomp wel 300 tot 400 euro per jaar. Boeren Medical was en is nog steeds fervent voorstander van insulinepomptherapie en daarom zijn wij de insulinepompbatterijen gratis gaan leveren. Op dat moment zag je dat de insuline-pomptherapie van de grond kwam met als gevolg de 25.000 gebruikers vandaag de dag.