Vezels uit granen verlagen risico op diabetes 2

Vezels uit granen verlagen risico op diabetes 2

Als je meer dan 26 gram voedingsvezel per dag inneemt, heb je minder risico op het ontwikkelen van diabetes mellitus type 2. Graanvezels helpen van alle vezelsoorten daar het beste bij. Het onderzoek hiervan is recent gepubliceerd in Diabetologia.

De onderzoekers komen tot deze conclusie door diverse onderzoeken bij elkaar te leggen. In totaal gaat het om 350.000 deelnemers. De onderzoekers verdeelden de deelnemers in 4 groepen van de laagste tot de hoogste inname van vezels en beoordeelden het risico op het ontwikkelen van diabetes mellitus type 2. Na bijna 11 jaar jaar volgde een follow-up. De conclusie was dat de deelnemers met de hoogste vezelconsumptie (meer dan 26 gram per dag) een lager risico (18%) hebben op het ontwikkelen van diabetes mellitus type 2 dan degenen met de laagste vezelconsumptie (minder dan 19 gram per dag).

Lees het artikel

Boeren Medical is niet aansprakelijk voor de inhoud van bovenstaand artikel.

Deel dit artikel en volg onze nieuwsfeed: Twitter Facebook RSS