Uw lichaam beter onderhouden met een app

Uw lichaam beter onderhouden met een app

 

Een gezond en gelukkig leven leiden staat natuurlijk bij iedereen hoog in het vaandel. Aansluitend kunt u zeggen, hoe meer u te weten komt over wat uw lichaam nodig heeft, des te gemakkelijker u hier aan kunt voldoen. Voor iemand met diabetes is dit zelfs nog iets belangrijker, zeker als u zich bezig houdt met diabeteszelfmanagement.

Gelukkig zijn er bedrijven zoals Apple en Google die druk bezig zijn om door middel van techniek de gezondheid van de mens te bevorderen. Zo komt Apple bij de release van het nieuwe besturingssysteem; IOS 8 met de app Healthbook, dat het mogelijk maakt diverse lichaamswaarden van de gebruiker te meten. De meest voor de hand liggende gegevens hierbij zijn het meten van lichaamsactiviteit, voeding en gewicht. Deze functionaliteit is echter nieuws nieuws. Wat de app wel toonaangevend maakt is het kunnen meten van bloedwaarden.

Bloedwaarden meten

De Healthbook app is in staat om ook de vochtigheid, de bloeddruk en de bloedsuikerwaarden van de gebruiker te meten. Zo doende kunnen ademhaling, slaappatronen en uw bloedsuikerspiegel vastgesteld worden. De app zal uiteindelijk dusdanig specifieke gegevens kunnen meten dat ook zorgverleners er waardevolle data uit kunnen halen.

Gegevens tonen en meten

Bovenstaande gegevens zullen getoond worden in een kaarten database welke door de gebruiker door te bladeren is. Dit idee heeft Apple al eerder toegepast in Passbook, de app waar tickets in kunnen worden opgeslagen.

Naast deze gegevens kaarten bevat de app ook een algemene gezondheidskaart. Dit is een overzicht  van de essentiële medische informatie, zoals het bloedtype, donorstatus,  geboortegegevens en een medisch contactpersoon.

Hoe de telefoon deze waarden precies zal verzamelen is nog onduidelijk. Wat echter wel bekend is, is dat Apple voor dit concept contact heeft gezocht met Nancy Dougherty van Sano Intelligence. Een bedrijf dat zich specialiseert op het verzamelen van bloedwaarden zonder het lichaam in te gaan met bijvoorbeeld een naald.

Bron: nu.nl