Update Kiara Wagemans

Update Kiara Wagemans

Ze zeggen altijd “Met diabetes kun je alles blijven doen“, dat klopt. Kiara kan gewoon blijven BMX’en, maar door haar schommelende bloedsuikerwaarden op het moment niet op het niveau dat ze altijd had.

Ontregelde bloedsuikerwwarden

De afgelopen maanden zijn haar bloedsuikerwaarden erg ontregeld, terwijl ze zo haar best doet. Op tijd bolussen, koolhydraten tellen, verlengde bolussen, basaal standen aanpassen, maar het lijkt allemaal niet te werken. We zijn met haar in het ziekenhuis geweest, blijkbaar is haar hormoonspiegel erg aan het stijgen. Hierdoor zijn haar bloedsuikerwaarden bijna niet te regelen, ook al doet zo nog zo haar best.

Het lukt gewoon niet

Het is lastig als ouders om haar zo te zien strubbelen. Ze is vaak moe, lusteloos en prikkelbaar. Ook op het sporten heeft dit z’n impact. Het is pijnlijk als je altijd op een mooi niveau hebt kunnen sporten en dat dat nu niet lukt. Kiara is dan ook vaak erg gefrustreerd tijdens de BMX wedstrijden en trainingen.  “Het lukt gewoon niet, en mijn benen zijn op”, zegt ze steeds. Dit hebben we ook besproken met de diabetesverpleegkundige, deze verschijnselen komen blijkbaar vaker voor bij ontregelde bloedsuikerwaarden. Helaas kunnen we er niets aan doen, alleen maar extra bolussen en de hele dag haar waarden goed in de gaten houden. ‘s Nachts moeten we vaak 3 keer extra bolussen om haar bloedsuikerwaarden omlaag te krijgen.

NK Haaksbergen

Maar zoals altijd geeft Kiara niet op! Ze heeft gewoon meegedaan aan het NK BMX in Haaksbergen. Die dag hebben we haar insulinepomp op +100 % gezet, ze kreeg dus 2 keer zoveel insuline als normaal. Haar bloedsuikerwaarden waren redelijk en ze heeft er alles aan gedaan en niet onverdienstelijk! Ze is na hard vechten en een echte strijd uiteindelijk als 5e van Nederland geëindigd. Wij zijn dan ook supertrots op Kiara, en zoals Kiara altijd zegt “Niets is Onmogelijk“.

Nu afscheid nemen van groep 8 en op weg naar de middelbare school. Tot de volgende keer, en iedereen een hele fijne vakantie toegewenst!

Groetjes Kiara Wagemans en fam.