Mijn insulinepomp is deel van mij

Mijn insulinepomp is deel van mij

"Toen ik jong was wilde ik nooit Miss America worden, maar ik wist wel dat ik een verschil wilde maken", zegt Idaho Sierra Sandison, die eerder deze maand heeft gestreden in de Miss America verkiezing in Atlantic City, New Jersey.

Dankzij een gedeelde foto is haar wens uitgekomen.

De foto laat zien hoe Sandison, die diabetes type 1 heeft, haar insulinepomp droeg in de Miss Idaho verkiezing van juli 2014. Het duwde de student in de schijnwerpers en inspireerde anderen met diabetes om foto's van hun eigen medische hulpmiddelen te delen met de hashtag #showmeyourpump.

"Ik heb persoonlijke berichten gekregen van mensen uit meer dan 35 verschillende landen," aldus Sandison, 20, in PEOPLE.

Een van de meest ontroerende berichten betrof een jong meisje uit Idaho, die Sandison ontmoet had na het winnen van haar verkiezing. "Een vriend van haar moeder belde me op en zei dat het meisje op weg was naar de dokter. Ze dachten dat ze misschien scoliose had en rug- en beenbeugels nodig zou hebben," aldus Sandison.

“Vervolgens vroeg het meisje aan haar moeder; 'Denk je dat, als ik rug- en beenbeugels moet dragen, ik kan proberen om Miss Amerika te worden net als Sierra?' Het betekende zoveel voor me om te horen dat ze het dragen van een medisch hulpmiddel accepteerde, dat ik er vol van schoot."

Sandison zegt dat ze ervoor gekozen had om haar pomp op het podium te dragen om een standpunt te maken tegen de Amerikaanse schoonheidsnormen. "Als ik de pomp zou verbergen, zou ik tegen jonge meisjes liegen," zegt ze. "Of zij nu diabetes hebben of een andere beperking, een medisch hulpmiddel dragen of gewoon onzeker zijn, wat we allemaal wel eens zijn. Ze moeten weten dat ik niet alleen dat lange slanke meisje ben die er mooi uitziet in een bikini".

Sandison heeft er ook voor gekozen om de pomp te dragen bij de verkiezingen alhoewel ze niet van plan was om extra opzichtig te doen met haar pomp, "Mijn vrienden wilden er een show van maken, maar ik koos ervoor om het neutraal te houden," zegt ze.

"Ik probeer andere mensen met diabetes te laten zien dat het mogelijk is om een normale levensstijl te hebben," zegt ze.

Ze had ook steun van Nicole Johnson, Miss America 1999. Zij was de eerste deelnemer van de verkiezingen  (en de winnaar) die een insulinepomp droeg op het podium. "Voordat ik ooit meegedaan had aan een verkiezing, voegde ik haar toe op Facebook, ik was een fan," gaf Sandison toe. "Ze was erg bemoedigend over mijn diagnose. De nacht dat ik Miss Idaho werd, stuurde ik haar een bericht op Facebook en vertelde haar dat ik van plan was om tijdens Miss Amerika mijn pomp te dragen op het podium."

Bron: people.com

Kent u mensen met diabetes die graag hun verhaal willen delen? Of misschien heeft u zelf wel iets te vertellen.  Het delen van ervaringen helpt immers uw medemens. Houdt u dan niet in om contact met Boeren Medical op te nemen.

Deel dit artikel en volg onze nieuwsfeed: Twitter Facebook RSS