Iceland Diabetes Challenge is van start

Iceland Diabetes Challenge is van start

Op vrijdag 27 juni vond de kick-off plaats van de Iceland Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation. 

Tijdens dit evenement, dat plaats zal vinden tussen 4 juli en 13 juli, zullen twaalf mensen met diabetes type 1 en diabetes type 2 op een intensieve trektocht door IJsland gaan. Ter begeleiding neemt ook een medisch team deel aan de tocht onder leiding van Prof. Dr. Henk Bilo.

Samen grijpen de deelnemers de kans aan om door middel van deze uitdaging het belang van een gedragsverandering in te zien, uit te voeren en het vervolgens als ambassadeurs te delen met anderen, om op die manier verandering teweeg te brengen in de Nederlandse maatschappij. Mark Huizinga, winnaar van het laatste seizoen van het tv-programma ‘Expeditie Poolcirkel’ wenste de deelnemers alle succes en drukte hen op het hart te genieten van het gevoel van vrijheid dat IJsland biedt. Naast Huizinga waren ook Olympische helden Bas van de Goor en Carl Verheijen aanwezig bij de kick-off om de deelnemers een warm hart toe te dragen. Bas van de Goor zal zelf ook deelnemen aan de Challenge. 

Diabetes Challenge in Nederland

Tegelijkertijd met Bas van de Goor start oud-schaatser Carl Verheijen op 4 juli met enkele tientallen deelnemers van Gezondheidscentrum de Nije Veste een Diabetes Challenge in Nederland.

Het team van de Nije Veste legt tijdens de Nijkerk Diabetes Challenge dezelfde afstanden op dezelfde dagen af, terwijl men intensief contact onderhoudt met de groep in IJsland.

 Bron: Nijkerk nieuws