Het is belangrijker gelukkig te zijn dan gezond

Het is belangrijker gelukkig te zijn dan gezond

Bij Boeren Medical houden wij ons goed op de hoogte van technische ontwikkelingen binnen de medische wereld van diabetes. Maar onder aan de streep gaat het er natuurlijk ook om dat je lekker in je vel zit. Hieronder volgen dan ook een aantal tips waardoor je je gezonder en gelukkiger kunt voelen.

1. Noten

Vaak lijkt het erop dat alles wat lekker is, per definitie ongezond is. Maar er is een uitzondering: noten. Pinda's, walnoten, hazelnoten, amandelen, paranoten, pecannoten, cashewnoten ze zijn allemaal goed voor onze gezondheid, mits je de ongezouten variant pakt natuurlijk.

Een handvol per dag en u verlaagt ook de kans op hartziekte, diabetes, darmkanker en galstenen.

2. Dromen

Denk voor het slapen gaan aan leuke en nuttige dingen. Denk aan een leuk weekend dat u te wachten staat. U slaapt dan lekkerder, omdat we vaak dromen over zaken waar we aan hebben gedacht voor het slapen. Ook als het nare gedachten zijn, daarom is het dus beter om aan leuke gedachten te denken.

Of denk aan een presentatie die u de volgende dag moet geven, of aan de stof die u moet doornemen voor een examen. Het helpt om beter resultaat te behalen.

3. Fietsen

In fietsland Nederland is aan de volgende tip eenvoudig te voldoen. Wie op de fiets naar werk gaat, kan meer stress aan en heeft de rest van de dag een beter humeur. Fietsen levert dus meteen gunstige resultaten op, maar het heeft ook op de lange termijn een positief effect.

Laagintensief alledaags bewegen, zoals slenteren, wandelen of fietsen, werkt op den duur beter tegen hart- en vaatziekten dan een uur per dag intensief sporten mits het calorieverbruik gelijk is.

4. Huilen

Velen kunnen op zijn tijd wel genieten van een huil film, maar waarom? Uit onderzoek van psychologen blijkt dat hoe verdrietiger we worden van een speelfilm, hoe contenter we zijn met ons eigen leven.

Het fictieve leed van anderen aanschouwen, heeft een geruststellen en bemoedigend effect.

5. Overwerken

Uit onderzoek blijkt dat werkverslaafden op den duur ongelukkig en eenzaam worden. Non-stop werken is vaak een veeg teken dat er in uw leven iets mis is. Als u manieren verzint om meer tijd te hebben om te werken, is het waarschijnlijk mis. Ook als uw gezondheid lijdt onder uw werk, is het niet goed.

6. Voetbal

Leuk om te doen, maar het is veiliger als u voetbal overlaat aan de professionals. Elk voetbalseizoen lopen zes op de tien spelers blessure op met als gevolg dat ze gemiddeld vijf dagen niet kunnen werken en twee weken niet kunnen sporten. Voetballen mag, maar doe het voorzichtig.

 

Bron: elsevier