Een mooie uitdaging voor diabetici

Een mooie uitdaging voor diabetici

Een oproep in de krant heeft geresulteerd tot de aanmelding van een groep mensen die op twee avonden in de week gaat wandelen om uiteindelijk in september de uitdaging aan te gaan om 10.000 stappen per dag te kunnen maken. Zij gaan meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge 2015 van de Bas van de Goor Foundation. 

Deze uitdaging wordt begeleid door huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut, diëtiste en podotherapeut vanuit Uddel /Elspeet. Zij werken hier geheel belangeloos aan mee. 
Esther Leewis van Fysiopraktijk Midden-Veluwe: "Het doel van de Flegeldiabetes challenge is om lokaal met zoveel mogelijk mensen met diabetes of met een verhoogd risico daarop (overgewicht) in beweging te brengen en gezamenlijk de positieve effecten van een sportieve leefstijl te ervaren. Het wordt geïnitieerd door de besturen van huisartsencoöperatie Medicamus en paramedische zorggroep Flegel. Op de laatste dag, 26 september, lopen wij gezamenlijk met alle deelnemers van de Noordwest-Veluwe en Zeewolde vanaf een centrale plek. Vanaf 4 juni zijn we begonnen met trainen. We hebben een groep van negen deelnemers, voornamelijk uit Uddel, maar ook uit Meerveld en Speuld. Uit Elspeet heeft zich niemand aangemeld".

Lees het artikel

Boeren Medical is niet aansprakelijk voor de inhoud van bovenstaand artikel.

Deel dit artikel en volg onze nieuwsfeed: Twitter Facebook RSS