Diabetes komt niet alleen voor bij mensen met overgewicht

Diabetes komt niet alleen voor bij mensen met overgewicht

Voor degenen die denken dat ze geen diabetes zullen ontwikkelen omdat ze dun zijn, is het misschien tijd om de aandoening opnieuw te beoordelen. Dit is een vals gevoel van veiligheid. Hoewel diabetes een chronische ziekte is dat gewoonlijk geassocieerd wordt met de consumptie van zoete voedingsmiddelen, overgewicht of obesitas, en het leiden van een ongezonde levensstijl, suggereert een nieuwe studie dat mensen met een normaal gewicht ook voorzichtig moeten zijn.

Volgens Diabetes UK, een organisatie die onderzoek en bewustwording bevordert in het Verenigd Koninkrijk, hebben ongeveer 11,3 procent van de mensen die gediagnosticeerd worden met de aandoening een normaal lichaamsgewicht. Nog verrassender is dat 0,4 procent, ondergewicht vertoont. Deze situaties geven aan dat diabetes kan ontwikkelen om verschillende redenen, niet alleen ten gevolge van teveel lichaamsgewicht.

Uit de analyse van gegevens uit de Nationale Diabetes controle bleek al eerder dat negen van de tien mensen met diabetes type 2 last van overgewicht hebben, wat betekent dat hun body mass index (BMI) hoger is dan 25. Een op de tien mensen met diabetes type 2 heeft dus geen last van overgewicht.

Risicofactoren van diabetes die geen verband houden met het lichaamsgewicht zijn onder andere familiegeschiedenis, zwarte, Zuid-Aziatische of Chinese etniciteit en veroudering.

Niet alle symptomen van diabetes zijn voor iemand met diabetes van toepassing. Lees hier alles over in ons artikel: Symptomen diabetes

Bron: dailydigestnews.com

Deel dit artikel en volg onze nieuwsfeed: Twitter Facebook RSS