Diabetes educatieprogramma ‘Flying High’ wint vierde DESG-educatieprijs

Diabetes educatieprogramma ‘Flying High’ wint vierde DESG-educatieprijs

Het hebben van diabetes is niet niks. Als volwassen, maar ook zeker als kind. Het is daarom belangrijk een kind met diabetes goed te ondersteunen, maar tegelijkertijd ook begrip te laten hebben voor zijn situatie. Het educatieprogramma 'Flying High’, van Lydia Braakman besteedt hier ruim aandacht aan.

Het programma bestaat uit het boek 'Flying High' en drie avonden training voor ouders van kinderen met diabetes. Belangrijk doel van de training is dat ouders steun vinden door het uitwisselen van gedachten, ervaring en kennis omtrent de omgang met hun kinderen en diabetes

In het indrukwekkende boek 'Flying High', een doe-het-zelf boek voor ouders van kinderen met diabetes, beschrijft Lydia het leven met haar twee dochters met diabetes. Zij ziet het leven met diabetes als een vliegreis, waarbij je de rol kunt aannemen van passagier, stewardess, copiloot of zelfs piloot... Het hangt er maar vanaf in hoeverre je de regie over je diabetes in eigen hand wilt nemen.

"Hoe meer grip een kind zelf heeft op zijn diabetes, hoe beter hij voluit zal kunnen leven", aldus Lydia Braakman.

Het programma is dusdanig toonaangevend dat het op vrijdag 28 maart bekroont is met de DESG-educatieprijs.

DESG-educatieprijs

De DESG-educatieprijs is een initiatief van de Stichting Diabetes Education Study Group (DESG) Nederland om projecten, groepen of instellingen te eren die zich op uitzonderlijke wijze hebben onderscheiden op het gebied van diabeteseducatie. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro, een oorkonde en een beeldje van Isabel Ruys-Dudok van Heel. DESG Nederland werd in 1982 opgericht met als doel scholing van diabetesprofessionals te initiëren en verder uit te bouwen, om zo de kwaliteit van de begeleiding van mensen met diabetes te verbeteren.

Bron: diabetesdocument.nl