Diabetes complicaties: uw gebit

Diabetes complicaties: uw gebit

Diabetes en parodontitis

Parodontitis is een term uit de tandheelkunde. De letterlijke betekenis is ontsteking (= itis) rondom (= para) de tand (= odont); oftewel de ontsteking van de weefsels rondom de tand.

Ondertussen zijn er verschillende onderzoeken waarin diabetes type 2 beschreven wordt als een risicofactor voor parodontitis. Mensen met diabetes type 2 hebben vaker parodontitis.

Waar men bij diabetes type 1 de bloedsuikerspiegel op peil houdt door het toedienen van insuline, wordt er bij behandeling van type 2 voornamelijk gebruik gemaakt van aangepaste voeding, behandelen van neveneffecten van de aandoening en medicatie slikken.

Uw gebit nog jaren mee

Parodontitis is een vervelende complicatie rondom diabetes. Daar helpt Boeren Medical u graag bij en zetten hier dan ook hoog op in. Het doel van onderstaande productreeks ligt bij het voorkomen van schade aan uw tanden, kiezen en tandvlees. Het team van Laugeman met onder andere; mondhygiënisten, preventie-assistenten, tandartsen en tandartsassistenten hebben hun expertise verleend aan de ontwikkeling van een reeks tandverzorgende producten.

Bekijk al onze mondverzorgingsproducten in onze webshop
 of klik op onderstaande individuele producten.

Heeft u vragen over onze mondverzorgingsproducten? Schroom dan niet om contact met Boeren Medical op te nemen.

 

 Fresh and Clear Tandpasta 75ml

 Fresh and Close Periodontal Solution

 Fresh and Close Tongreiniger

 Fresh and Clean Cleansing Solution

 Fresh and Close Tonsilspray 50ml