De Kilimanjaro beklimmen om aandacht voor diabetes onderzoek te krijgen

De Kilimanjaro beklimmen om aandacht voor diabetes onderzoek te krijgen

De 36-jarige verpleegkundige, Thea Nunez, gaat met een groep van 20 mensen, die allemaal leven met diabetes type 1, de hoogste berg van Afrika beklimmen; de Kilimanjaro. Dit doen zij met als doel geld en aandacht te vragen voor de Juvenile Diabetes Research Foundation, een non-profit werkgroep die zich richt op het vinden van een medicijn tegen diabetes.

Nunez werd gediagnosticeerd met diabetes toen ze 6 was. Tijdens haar middelbare school periode nam ze drie of vier insuline injecties per dag. Nu draagt ​​ze een insulinepomp, let op de koolhydraten en eet ze geen voedsel met gluten.

Ze zegt dat ze dezelfde waakzaamheid zal tonen tijdens de beklimming van de 19.341-meter hoge berg. Zo heeft al vastgesteld elke twee uur haar bloedsuikerwaarde te controleren en indien nodig haar insuline toevoer hier op aan te passen. Ze voegt hier aan toe dat het hoogte verschil dezelfde symptomen als een hypo bij diabetes kan veroorzaken. Reden genoeg dus om extra voorzichtig te zijn.

“It's the trip of a lifetime,”  Aldus Thea Nunez

Voor diepgaande informatie betreffende luchtdruk en insuline gebruik verwijzen wij u graag door naar het artikel (Engelstalig); ‘Changes in Altitude Cause Unintended Insulin Delivery From Insulin Pumps Mechanisms and implications’ op diabetesjournal.com.

Bron: journalnow.com

Bron: http://care.diabetesjournals.org/