Boeren Medical feliciteert EADV-winnaars

Boeren Medical feliciteert EADV-winnaars

Op 21 maart 2013 werd in Nieuwegein de negende EADV-Award uitgereikt aan Judith van Niel tijdens het symposium van EADV, de beroepsorganisatie voor diabeteszorgverleners.
Sandra van den Heuvel en Lisa Zimmerman mochten tijdens dit symposium de 

EADV-OnderzoeksGrant 2013 in ontvangst nemen. 

De EADV-Award is bedoeld voor een diabetesverpleegkundige (of een team van diabetesverpleegkundigen), die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt binnen de diabeteszorg. Judiths collega’s van het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag hebben haar opgegeven omdat de combinatie van haar inzet en specifieke aanpak van de patiënt, haar bijdrage aan een goede organisatie van de zorg, haar talent als docent en haar gedrevenheid om het vak van diabetesverpleegkundige meer status te geven, de perfecte kandidaat maken.

De beroepsorganisatie onderbouwt deze motivatie: “Judith heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het proces van taakdelegatie en aan de voorschrijfbevoegdheid. Uniek was haar lobbywerk bij verzekeraars om vergoeding te realiseren van de continue bloedglucosesensor voor zwangere vrouwen met type 1 diabetes. Daarnaast levert zij een actieve bijdrage aan het schrijven van protocollen en gaat ze mee als vrijwilliger met de DVN-kampen voor kinderen”.

De EADV-OnderzoeksGrant 2013, toegekend aan diabetesverpleegkundigen Sandra van den Heuvel en Lisa Zimmerman van het UMC St. Radboud in Nijmegen, is bedoeld om leden van de EADV te stimuleren tot verpleegkundig-wetenschappelijk onderzoek. Het doel daarvan is de verpleegkundige diabeteszorg in Nederland en daarmee de gezondheid van mensen met diabetes te verbeteren.

Sandra en Lisa gaan bij insulinepompgebruikers een onderzoek doen naar het effect van het bolusadvies van de pomp op de bloedglucoseregulatie en de kwaliteit van leven. Het gaat hierbij om een rekenprogramma van de pomp dat een advies geeft over het aantal toe te dienen eenheden extra insuline bij een maaltijd.

 

 

Bron: Diabetes Document