FreeStyle Libre

Boeren Medical verleent graag een optimale service. Om op uw wensen en persoonlijke situatie in te kunnen spelen leveren wij maatwerk en zijn wij altijd op zoek naar innovatieve producten. We hebben dan ook goed nieuws: FreeStyle Libre is vanaf nu verkrijgbaar bij Boeren Medical! Onder bepaalde voorwaarden wordt het systeem vergoed vanuit uw basisverzekering.

FreeStyle Libre: glucosewaarde controleren zonder routinematig prikken

Met het Freestyle Libre-systeem van Abbott kunt u zonder pijn en gedoe uw glucosewaarde controleren met behulp van een sensor en reader*. Een pijnloze scan van slechts 1 seconde is al genoeg om uw glucose te controleren, zelfs door uw kleding heen.

  • Breng de sensor aan met de applicator. De sensor kan 14 dagen blijven zitten op de achterkant van uw bovenarm. De sensor is waterbestendig en kan worden gedragen tijdens baden, douchen, zwemmen en sporten.
  • Scan de sensor. Om een meting te krijgen, brengt u de reader naar de sensor om uw glucosewaarde te verkrijgen, zelfs door kleding heen.
  • Meet uw glucose. U kunt meten waar en wanneer u maar wilt. De reader geeft met een trendpijl de richting van de glucosewaarde aan.

Kijk voor meer productinformatie op www.myfreestyle.nl

*U moet een vingerpriktest met een bloedglucosemeter uitvoeren tijdens periodes van snel veranderende glucosespiegels, wanneer de interstitiële glucosegehaltes een onnauwkeurige weergave kunnen zijn van de bloedglucosespiegels, als het systeem hypoglykemie of dreigende hypoglykemie meldt of als symptomen niet kloppen met de metingen van het systeem.

Wie komt in aanmerking voor FreeStyle Libre?

Het FreeStyle Libre-systeem wordt onder bepaalde voorwaarden vergoed vanuit de basisverzekering. Omdat Boeren Medical onderdeel is van OneMed hebben wij contracten met alle zorgverzekeraars. Waar u ook verzekerd bent, u kunt altijd bij ons terecht. De volgende groepen diabetespatiënten komen in aanmerking komen voor FreeStyle Libre:

  • Kinderen tot 18 jaar met diabetes type 1;
  • Volwassenen met diabetes type 1 die slecht zijn in te stellen en die kampen met gemiddeld hoge bloedsuikerwaarden (HbA1c > 8% of > 64 mmol/mol);
  • Zwangere vrouwen met diabetes type 1 en 2 (geen zwangerschapsdiabetes): de sensoren worden vergoed gedurende de zwangerschap en tot 3 maanden na de uitgerekende datum;
  • Vrouwen met preconceptionele diabetes type 1 of 2 die een zwangerschapswens hebben.

Hoeveel sensoren en teststrips er precies vergoed worden, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Valt u niet binnen een van de genoemde groepen, dan komt u helaas niet in aanmerking voor vergoeding van FreeStyle Libre en kunt u de sensoren voor eigen rekening bij Abbott bestellen. Voor al uw overige diabetesmaterialen kunt u uiteraard altijd terecht bij Boeren Medical.

Interesse in FreeStyle Libre?

Heeft u interesse in het gebruik van de FreeStyle Libre en komt u in aanmerking voor vergoeding? Laat dan uw gegevens achter op www.onemed.nl/freestylelibre.nl 

Wij nemen dan binnen 3 werkdagen contact met u op. Heeft u liever telefonisch contact, bel dan naar ons speciale FreeStyle Libre-telefoonnummer 088 - 9955880.