Stoofpot van wildzwijn en bier

Ingredi├źnten: (4 pers.)

  • 500 gr. wildzwijnpoulet (poelier)
  • 2 el. bloem
  • 1 el. olie
  • 2 el. boter
  • 1 wortel
  • 2 uien (gesneden in ringen)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 100 gr. spekblokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 el. jeneverbessen
  • 3 takjes tijm
  • 1 flesje abdijbier
  • 1 groentebouillonblokje

Bereidingstijd

circa 3 uur

Bereidingswijze

  1. Meng de poulet met de bloem en bestrooi met zout en peper. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak er het vlees eventueel portiegewijs rondom goudbruin in. Schil de wortel en snijd hem in stukken. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel en snipper de knoflook.
  2. Neem het vlees uit de pan en bak de wortel, de ui, de knoflook en de spekblokjes ca. 5 minuten in het bakvet. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de jeneverbessen en de tijm toe en bak ca. 1 minuut mee.
  3. Doe het vlees weer in de pan en giet het bier erbij. Voeg het bouillonblokje toe en vul eventueel aan met water tot het vlees net onder staat. Dek de pan af met een deksel en stoof het vlees in ca. 2 uur en 30 minuten op laag vuur gaar.
Deel dit recept: Twitter Facebook