Pizza met ui en champignon

Ingrediënten: (4 pers.)

  • 1 bakje champignons
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 kant en klare pizzabodems
  • 1 potje tapenade van zongedroogde tomaat
  • 1 rode ui
  • 2 mozzarella bollen

Materialen

  • 1 bakje basilicum (15gr)
  • aluminiumfolie

Bereidingstijd

15 min

Bereidingswijze

  1. Roer de champignons met de olie en Italiaanse kruiden om in een kom en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Rooster de champignons 5 minuten op de BBQ in een aluminium bakje.
  3. Bestrijk de pizzabodems met de tapenade en beleg met de plakken mozzarella. Verdeel de champignons en uienringen over de pizza en bestrooi met basilicum.
  4. Leg de pizza's op een vel aluminiumfolie op de BBQ en sluit af met een deksel, of dek de pizza af met de aluminiumfolie.
  5. Open na 5 minuten de deksel of verwijder de aluminiumfolie en gaar de pizza's nog eens 5 minuten. Tot de bodem bruin en krokant is. 
Deel dit recept: Twitter Facebook