Gegratineerde uiensoep

Ingrediënten: (4 pers.)

5groteuien,doormidden

 

  • inhalveringengesneden
  • 30gr.boter
  • 15ml.plantaardigeolie
  • 2el.bloem
  • 1tl.rodewijnazijn
  • 1½literhetegroentebouillon
  • (vantablet)
  • 3tenenknoflook,fijngehakt
  • ½stokbrood
  • 60gr.geraspteGruyère(kaas)

 

Materialen

  • grotesauspan
  • 4ovenvastekommen

Bereidingstijd

circa 80 min.

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter en olie in een grote sauspan op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook en het zout toe en bak het 5 minuten, roer vaak. Zet het vuur laag en kook het 50 tot 60 minuten tot de uien zeer zacht en bruin zijn, roer zo nu en dan.
  2. Voeg al roerend de bloem toe en bak het 3 tot 4 minuten (voortdurend roeren). Voeg de groentebouillon, mosterd en de azijn toe. Dek de pan af met een deksel, laat het 15 minuten sudderen. Roer af en toe.
  3. Verwarm de oven op lage grillstand voor. Schep de soep over in de ovenvaste kommen. Leg het gesneden stokbrood bovenop de soep in de kom. En bestrooi deze met de gerasptekaas. Grill de kaas 1 à 2 minuten tot deze gesmolten is.

Deel dit recept: Twitter Facebook