Aubergine schotel

Ingrediënten: (4 pers.)

  • 4 aubergines
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 195 ml. olijfolie
  • 800 gr. gepelde tomaten
  • 2 tl. suiker
  • 100 gr. Parmezaanse kaas
  • 250 gr. mozzarella
  • 1 bakje basilicum (15 gr.)

Materialen

  • ovenschaal (20 x 30)

Bereidingstijd

circa 80 min.

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 min. uitlekken.
  2. Verhit ondertussen 3 el. olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui en de gesneden knoflook 2 min. Voeg de tomaten toe en roer deze met een houten lepel in kleine stukjes. Breng de saus op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 15 min. zachtjes koken.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Spoel de aubergines af en dep zedroog met keukenpapier. Bak de aubergines in delen (bak steeds in een scheut van de rest van de olie). Bak de plakken telkens 2 min. aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi ze met geraspteParmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en leg er wat gescheurde blaadjes basilicum over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine. Bak ca. 30 min. in de oven.
Deel dit recept: Twitter Facebook