Handige artikelen

Boeren Medical levert naast uw diabeteshulpmiddelen ook diverse handige artikelen om uw leven makkelijker te maken.

Buzzy®

Angst voor die gemene naald bij het prikken? Vooral bij kinderen kan een nare ervaring met een simpel prikje een levenslange angst voor naalden veroorzaken. De angst wordt meestal veroorzaakt door pijn. De Buzzy® kan deze pijn op eenvoudige wijze en zonder enige verdoving vrijwel geheel wegnemen.

Maar wat is pijn en hoe kan het dat u met de Buzzy® weinig tot geen pijn zult ervaren?
Pijn is een waarschuwing van het lichaam. Pijn is een prikkel dat door de zenuwen wordt doorgegeven aan de hersenen. Een zenuw bestaat uit verschillende banen. Als er pijn ontstaat dan geleidt de zenuw deze prikkel door de zenuwbanen naar de hersenen toe, waardoor u de pijn voelt.

“Het is wetenschappelijk bewezen, dat het gebruik van Buzzy® zorgt voor 69% minder pijn. Buzzy® in combinatie met een afleiding zorgt voor 88% minder pijn.”

De Buzzy® moet geplaatst worden op dezelfde zenuw als waar de pijn betrekking op heeft. Deze zenuw moet dan zowel het trillen, koelen en de pijn aan de hersenen doorgeven. Hierdoor worden uw hersenen minder bewust van de pijn, waardoor u het niet meer voelt of bijna niet meer voelt.

Bij de Buzzy® zijn er kaartjes verkrijgbaar welke verschillende vragen en spelletjes bevatten. Onderzoek toont aan dat relatief simpele vragen voldoende afleiden om een significante afname van pijn te ervaren. De Buzzy® kaartjes zijn een handige manier voor verpleegkundigen, doctoren en ouders om een negatieve spiraal te doorbreken en de gedachten van een pijnlijke ervaring af te leiden, waardoor maar liefst 50% minder pijn ervaren wordt.

Medical Cooling bags

De medical cooling bag zal het leven van mensen die afhankelijk van insuline of andere temperatuurgevoelige geneesmiddelen zijn makkelijker maken. De medical cooling bags zijn herbruikbaar. De koelende werking wordt geactiveerd wanneer de binnenzak 60 minuten in koud water wordt geplaatst. Een koelelement is dus niet meer nodig. Wanneer de binnenzak voldoende gekoeld is, behoudt deze gedurende tenminste 48 uur zijn temperatuur bij temperaturen van 38 ºC. Indien het warmer is, is het raadzaam om eerder te koelen.

Na gebruik kunt u het tasje wederom in water leggen waarna het tasje weer minimaal twee dagen koelt. En zo kunt u het tasje talloze keren gebruiken. Koelelementen geven 6 tot 8 uur koeling, de medical cooling bags koelen dus maar liefst zes tot acht keer langer dan koelelementen.

De medical cooling bags bieden de zekerheid van het koelen van uw insuline of andere temperatuurgevoelige geneesmiddelen. Het geeft u de vrijheid en flexibiliteit om te genieten van het leven. Doordat de insulinepen of geneesmiddelen in een plastic zakje zitten kunnen ze ook niet vochtig worden. Omdat de medical cooling bags niet met een koelelement werken, zijn deze tasjes veel lichter dan koelelementen.

De medical cooling bags zijn in twee maten (klein en groot) beschikbaar en daardoor gemakkelijk mee te nemen voor zowel dagelijks gebruik als voorraad voor langere tijd.

Lipodystrofie Tattoos 

Hoe makkelijk kan het zijn om te voorkomen dat u zich steeds op dezelfde plek injecteert?
Door middel van LDT, tijdelijke tatoeages, wordt u een simpele oplossing geboden om insuline of andere medicatie elke keer op een andere plaats te injecteren en zo spuitplekken (lipodystrofie) te voorkomen. Dit zijn bulten die ontstaan door teveel injecties op dezelfde plek.

Spuitplekken kunnen leiden tot een ophoping van insuline onderhuids en dit kan effect hebben op de bloedglucosewaarden. Het kan ook weer leiden tot een hypo. Dit wordt veroorzaakt omdat als gevolg van de spuitplek de insuline moeilijker en langzamer opgenomen wordt en hierdoor blijft de bloedglucosewaarde langer hoog. Omdat men dit wil corrigeren worden er eigenlijk meer koolhydraten / suikers ingenomen, dan nodig is.

Voor wie zijn de tattoos bedoeld?

  • Als u zichzelf dagelijks injecteert en u heeft er moeite mee om te onthouden waar u de laatste keer u zich heeft geïnjecteerd of u neemt als automatisme telkens dezelfde injectieplaats.
  • U heeft een kind met diabetes dat op school of tijdens het sporten niet alleen door u maar ook door iemand anders wordt geïnjecteerd.
  • U bent in een situatie dat u dagelijks door verschillende personen geïnjecteerd wordt (thuiszorg, verzorgenden, verpleegkundigen).

Bovenstaande artikelen zijn gemakkelijk te verkrijgen via onze webshop of telefonisch via onze klantenservice op 0800 099 66 40.