Handig artikel

Boeren Medical levert naast uw diabeteshulpmiddelen ook liposystrofie tattoos.

Lipodystrofie Tattoos 

Hoe makkelijk kan het zijn om te voorkomen dat u zich steeds op dezelfde plek injecteert?
Door middel van LDT, tijdelijke tatoeages, wordt u een simpele oplossing geboden om insuline of andere medicatie elke keer op een andere plaats te injecteren en zo spuitplekken (lipodystrofie) te voorkomen. Dit zijn bulten die ontstaan door teveel injecties op dezelfde plek.

Spuitplekken kunnen leiden tot een ophoping van insuline onderhuids en dit kan effect hebben op de bloedglucosewaarden. Het kan ook weer leiden tot een hypo. Dit wordt veroorzaakt omdat als gevolg van de spuitplek de insuline moeilijker en langzamer opgenomen wordt en hierdoor blijft de bloedglucosewaarde langer hoog. Omdat men dit wil corrigeren worden er eigenlijk meer koolhydraten / suikers ingenomen, dan nodig is.

Voor wie zijn de tattoos bedoeld?

  • Als u zichzelf dagelijks injecteert en u heeft er moeite mee om te onthouden waar u de laatste keer u zich heeft geïnjecteerd of u neemt als automatisme telkens dezelfde injectieplaats.
  • U heeft een kind met diabetes dat op school of tijdens het sporten niet alleen door u maar ook door iemand anders wordt geïnjecteerd.
  • U bent in een situatie dat u dagelijks door verschillende personen geïnjecteerd wordt (thuiszorg, verzorgenden, verpleegkundigen).