Professionals

Graag informeren wij u over de veranderingen die zorgverzekeraar CZ per 1 januari 2014 doorvoert. Uw patiënten ontvangen hierover binnenkort meer aanvullende informatie via hun zorgverzekeraar.

Wat is er aan de hand?

Alle zorgverzekeraars herzien momenteel hun leveringsvoorwaarden van diabeteshulpmiddelen, elk op hun eigen manier, zodat de gezondheidszorg betaalbaar blijft. Zorgverzekeraar CZ kiest voor een forse verlaging van de vergoedingsprijs en nog maar 16 leveranciers. Hierover lezen uw patiënten meer in het schrijven dat zij binnenkort ontvangen. 

Wat betekent dat voor uw patiënten? 

Uit hun informatie zal mogelijk blijken dat de huidige bloedglucosemeters, die uw patiënten nu gebruiken, niet meer opgenomen zijn in het assortiment  zodat uw patiënten per 1 januari 2014 over moeten gaan op andere bloedglucose-meters. Ook blijkt uit hun informatie dat er een enorm aanbod van onbekende bloedglucosemeters naar Nederland komt.

Boeren Medical waarborgt de kwaliteit

Boeren Medical zorgt ervoor dat de kwaliteit van diabeteshulpmiddelen gewaarborgd blijft. Het leven van uw patiënten hangt hier immers vanaf! Daarom heeft Boeren Medical eigen bloedglucosemeters opgenomen in haar assortiment. Hierdoor hebben wij zelf de controle over de kwaliteit en betrouwbaarheid. 

Informatieavond samen met CZ Manager Zorginkoop Dhr. Dion van Bommel

Wij realiseren ons dat deze veranderingen wellicht vragen bij u oproepen. Speciaal voor u als behandelaar organiseren wij daarom een informatieavond op dinsdagavond 19 november a.s. om 18.30 uur. Dhr. Dion van Bommel, manager zorg-inkoop sector hulpmiddelen bij CZ, zal hier het nieuwe beleid uitleggen en u krijgt de kans om al uw vragen aan hem te stellen. Hierna zal Boeren Medical u uitleggen wat in praktijk de consequenties zullen zijn van het nieuwe beleid en hoe wij u en uw patiënten hiermee het beste van dienst kunnen zijn. Graag willen wij u bij deze van harte uitnodigen op onze informatieavond. Deze vindt plaats in het auditorium van Boeren Medical, Hercules 22 te Gilze. Wij ontvangen u graag om 18.30 uur, het programma zal duren tot ongeveer 20.30 uur. Hierna is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Insulinepompgebruikers

Voor patiënten die een bloedglucosemeter gebruiken gekoppeld aan een insulinepomp veranderd er niets. Zij behouden hun huidige bloedglucosemeter en insulinepomp.

Wij hopen u allemaal te zien op dinsdag 19 november a.s. Gelieve u telefonisch aan te melden op het telefoonnummer: 0800 099 66 40 of per e-mail via info@boerenmedical.nl. Kunt u niet aanwezig zijn op de informatieavond en mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uw vragen stellen per e-mail: cz@boerenmedical.nl of telefonisch: 0800 099 66 40. Wij zullen uw vraag dan in behandeling nemen en u ontvangt een reactie per e-mail. 

De nieuwe regeling gaat in op 1 januari 2014. Tot deze datum geldt nog de huidige regeling.